Marcus

Det snackas mycket om web 2.0 numer. Själva kärnan i det begreppet är IMHO dels ”Network-as-platform” och dels ”social networking” (ja, jag är för lat för att översätta). I den första kategorin är Google Docs & Spreadsheets (beta) ett bra exempel, ordbehandlare och kalkylprogram på nätet med versionshantering och möjlighet till samarbete. I den andra kategorin finns bloggar, fotodelning, karttjänster mm.

Jag har testat några, t ex Panoramio där man kan placera ut sina foton på världskartan via Google Maps. Här hittar du mina bilder på Panoramio.

Zude är en alldeles ny tjänst som skall vara revolutionerandei och med enkelheten att skapa och lägga till innehåll. Betasläppet första maj var så populärt att de blev tvungna att stänga ner den öppna registreringen. Jag har lyckats sno åt mig ett konto, men eftersom den nuvarande versionen bara funkar i IE så har jag inte lyckats skapa nåt innehåll ännu. Här är min Zude-sida.

En svensk web 2.0-tjänst jag precis upptäckt är reseguiden där man kan sätta virtuella kartnålar på alla platser man besökt i världen, nyfiken på var jag varit?

Andra sidor om eller av mig