Ambulanser i Härnösand och annat gnäll

Varför finns det bara två ambulanser i Härnösand? Om man nu någongång skulle behöva en ambulans så är ju risken stor att de är upptagna med transporter av patienter till sjukhuset i Sundsvall. I Härnösand har man ju lagt ner sjukhuset så det blir förstås många transporter. Heltokigt! Klart sämre möjligheter till snabb vård jämfört med när jag bodde i Uppsala till exempel.

Sen undrar jag vad våra kommunpolitiker gör med förskolor och skolor i kommunen. De kommunala förskolorna är fullproppade med barn mellan 1 och 5 år. Hallengrenpengarna som skulle ge fler personal används till att sätta in mer personal i befintliga lokaler. Inte att sprida ut de stackars barnen i andra lokaler. För grisar och höns finns väl en gräns för hur liten yta varje djur får ha. Vad gäller för barn? En halv kvadratmeter? Det är trist!

Sen det här med Lucia i skolan! Läraren i en klass i en skola i stan bestämmer att det ska finnas 4 tomtar, 7 stjärngossar, 7 tärnor och en lucia i tåget. Målet är att det ska vara stiligt! Att sen vissa skolbarn vill vara tomte och inte stjärngosse och är besvikna för att kvoten för tomtar är full hjälps inte. Lucia röstas så klart fram i klassen. Ska denna tradition (eller dessa lärare snarast) behöva vara så stelbent? Tacka vet jag mina barns dagis (ett föräldrakooperativ). Där var i princip alla lucior (både pojkar och flickor). Det kallar jag ett ljust och vackert luciatåg!!

Sen vill jag passa på att klaga lite på OKQ8 Kaptensgatan. Min kära farmor har varit kund där i si sådär 50 år och hon fick inte handla bensin på sitt kort sist hon var där. På ett otrevligt sätt sa bensinmackschefen att hon inte kunde använda kortet som är ställt på min bortgångne farfar. Han var inte ett dugg tillmötesgående. Trots att min framor påpekade att hon tidigare frågat om hon ska ställa om kortet. Men ”nej då det behövs inte” fick hon som svar. Då. Nu har OKQ8 förlorat en trogen kund. Tur att det är helg nu! Jag ska umgås med mina barns extrafarmor (som vi själva adopterat).
Vi tar en mugg glögg och hoppas att vi inte behöver någon ambulans den här helgen!