AppleScript för fjärrhantering av iTunes

Jag har länge irriterat mig på att det varit onödigt krångligt att kopiera musik mellan iTunes på mina egna datorer. Apple har förmodligen tvingats göra inskränkningar i användarvänligheten för att få till stånd avtalen med skivbolagen för iTunes Music Store.

Hur som helst, vore det inte suveränt om man kunde markera ett nytt spår i iTunes på sin bärbara dator och sedan skicka över den till den stationära hemdatorn genom ett enda klick i en meny, eller hämta den där nya skivan från hemdatorn till den bärbaras iTunes bara genom att markera spåren och markera en rad i scriptmenyn? Det är möjligt nu tack vare Remote Management Scripts v1.2 (Fler script för nätverk och iTunes finns på Doug’s AppleScripts for iTunes ♫ Networking).

Det krävs några justeringar för att det skall funka. Man måste stoppa in användarnamn, lösenord och hårddisknamn för de aktuella datorerna eftersom scriptet måste kunna ansluta den lokala disken på fjärrdatorn och vice versa för att kunna utföra kopieringarna. När det väl är gjort är det ”en bit kaka” att kopiera musiken.