Internet Explorer 7 är här

Nu har Internet Explorer 7 släppts för nedladdning, och kommer inom kort att distribueras som en ”Critical update” till Windows XP-användare. Detta kommer givetvis att innebära konsekvenser för webutvecklare. IE-utvecklarna har i sin blogg kommenterat de ändringar och buggfixar man gjort. Buggfixar borde väl alltid vara bra, eller hur? Alla är inte lika övertygade om det, inte jag heller. Åtminstone inte ännu eftersom jag inte hunnit testa IE7 själv ännu. Big John och Holly på positioniseverything.net ser stora problem med att IE7 inte längre har kvar Star-HTML buggen som ofta används för att komma runt andra otäcka renderingsbuggar i IE 5 och IE 6: Wither the Star-HTML hack? Bland annat används den för the Holly-hack som är ett bekvämt sätt att tvinga fram Layout på vissa objekt, något som gör det möjligt att få tabell-lös design att funka i IE/Win.

Det är en lång lista på fixade buggar i IE 7’s rendering av CSS, men några uttrycker tveksamheter kring i vilken utsträckning de är fixade, det kan hända att det bara funkar i ganska speciella fall. Se kommentarerna till Star-HTML-artikeln på Molly Holzschlags webb.

Microsoftutvecklarna Mielke och Massy har lagt ut en artikel på MSDN som förklarar deras ståndpunkt, presenterar förändringarna i deras CSS kompatibilitet och lämnar förslag på åtgärder för sidor som inte fungerar i IE 7.

Jag får nog återkomma med uppdateringar senare när fler har hunnit testa den nya renderingen ordentligt.